Jeg er flov – sand som bundlag

Jeg har i alt for mange år levet med en dårlig vane. Da jeg startede med at holde fugle, benyttede de fleste sand som bundlag i bure og volierer. Det gjorde jeg så også, og det er jeg fortsat med, selvom dyrlæger og andre med forstand på fuglesygdomme for længe siden blev enige om, at sand kan være farligt for langt de fleste fugle – med undtagelse af hønsefugle. Problemet er, at fuglene kan spise det, og at de så kan få forstoppelse af kroen, hvilket i sidste ende kan føre til deres død.

Jeg har aldrig oplevet problemer med sand som bundlag, men det er nok på tide, at jeg retter mig efter fagkundskaben, så jeg undgår risikoen for fremtidige problemer. Jeg vil nu prøve mig frem med forskellige andre materialer som bundlag, fx ovntørret bøgeflis, hampstrøelse, avispapir og træpiller.

En lille smule sand kan dog være godt for fuglene, fordi nogle enkelte sandkorn kan hjælpe på fordøjelsen, så jeg vil give dem en lille skål med sand en gang om ugen.

Så når en gammel forstokket fuglemand som mig kan skifte bundsandet ud med noget andet, så bør du måske også gøre det, hvis du ikke allerede har gjort det.