Munkeparakitter i Barcelona

Munkeparakitternes reder kan være meget store. Ophavsret til billedet: Ben2, frigivet under Creative Commons SA 3.0.

Jeg var en tur i Barcelona, hvor jeg sad på en fortovs-café og fik mig en øl, mens jeg kikkede lidt på fuglene, der gik rundt og ledte efter noget spiseligt mellem bordene. Det var de sædvanlige duer og gråspurve. Men pludselig hørte jeg en høj lyd oppe fra et træ i nærheden, og det var ikke fra en af de sædvanlige fugle. Ved nærmere eftersyn viste det sig at være en munkeparakit, der sad og skræppede op. Kort efter kom der en hel flok af dem og slog sig ned i træet.

Det viste sig, at der er rigtig mange af dem i Barcelona og mange andre steder i Spanien, hvor de faktisk anses for at være et skadedyr på grund af larmen, og fordi de skider alle vegne. Det sker også, at deres reder falder ned og skader mennesker og biler. Der er ikke tale om små fuglereder, munkeparakitter yngler i kolonier, og rederne i sådan en koloni kan være meget store.

Jeg havde ikke fået mit kamera med på turen, så jeg har desværre måttet ty til nettet, for at finde et billede, der viser, hvor store rederne kan være.