For mange unger

Zebrafinke. Ophavsret minka2507, frigivet under Pixabay licens.

De kan se søde ud, små fugleunger, og det er jo også spændende at få nye fugle i buret – men alt med måde. Hvis du ikke selv kan håndtere ungerne, så du i stedet skal finde et nyt hjem til dem, så vær opmærksom på, at nogle fuglearter ligger meget lavt i kurs.

Det gælder især for ynglevillige fugle som fx nogle arter af zebrafinke, mågefinke, kanariefugl, diamantdue og kinesisk dværgvagtel. Det er flotte og skønne fugle, men det er ikke usædvanligt, at man er nødt til at give ungerne væk gratis for at komme af med dem, og selv til den pris kan det være svært at finde et nyt hjem til dem.

Hvis du ikke selv vil beholde ungerne fra de ynglevillige fugle, så lad dem ikke yngle, det vil sige, lad være med at sætte reder op til dem. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er nemt at komme af med unger fra dine fugle, så tjek salgsannoncer forskellige steder på nettet, fx på fuglemarked.dk, inden du sætter reder op. Hvis der er mange unger til salg til lave priser af din fugleart, så er det et tegn på, at det kan blive meget svært at komme af med ungerne.