Udskiftning af bundlag

De fleste skifter bundlag, når det begynder at lugte. Men du kan med fordel skifte det lidt før – til gengæld behøver du ikke skifte det hele på én gang.

Hvis du fx har en skål med frugt og grønt eller animalsk foder, hvor fuglene på bedste baby-manér sviner med maden, så den ender alle andre steder end i skålen eller i fuglens mave, så kan det hurtigt komme til at lugte af rådne eller mugne madrester. Men det vil så kun være bundlaget omkring skålen, der trænger til udskiftning, resten kan du vente med at skifte. Du kan med fordel skifte det en dag eller to, før din erfaring fortæller dig, at det vil begynde at lugte, så undgår du helt at skulle have gasmaske på for at nærme dig buret. Resten af bundlaget kan du så skifte, når fuglenes ekskrementer begynder at lugte.

Jeg bruger hovedsageligt sand som bundlag, men det samme gælder for alle andre typer af bundlag.