Solsorte kan også lide melorm

Jeg “dyrker” selv melorm til mine fugle, men det er ikke kun fugle i fuglehold, der kan lide melorm. Jeg får ofte besøg af en solsort i min have – den er nem at genkende, fordi den har en klumpfod – og den er også vild med melorm.

Jeg prøvede for sjovt skyld at stille en skål melorm og pinkies frem til den som afveksling fra regnormene, og det var yderst populært. Men man skulle måske lære den lidt bedre bordmanerer, så den nøjes med at tage én melorm ad gangen.

Solsorte får 2-3 kuld unger i yngletiden med op til 5 æg per gang, så der er næb nok at mætte. Det er hannen, der skaffer føde, mens hunnen ruger og passer ungerne, indtil de er flyveklare, og mon ikke fatter er ekstra populær, når han er så skrap til at finde godbidder.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *