Fuglene fælder

De fleste af mine fugle er i fældning her i starten af januar med undtagelse af mine gouldsamadiner og rødkindet sommerfuglefinke, så tiden går med at samle fjer og dun sammen fra burene og feje de fjer op, der forvilder sig ud mellem tremmerne. På billedet kan du se dagens høst fra gulvet.

Mens mænd med måne må lære at affinde sig med den, så kan fuglene glæde sig over, at der vokser nye fjer ud. Så min blågrøn papegøjeamadine på billedet her behøver egentlig ikke se så bekymret ud.

Når fuglene er færdige med at fælde, skulle de gerne begynde at yngle. Jeg glæder mig til at se hannerne gøre haneben til hunnerne med dans og sang og med kokostrevler og strå i næbbet. Og så skulle der gerne komme flere unger på pind i år end i 2018, hvor der var lidt for mange blanke æg og modvillige fugle.