Fuglene skal selv vælge rede

Du får de gladeste fugle, hvis du lader dem selv vælge, hvor de vil bygge rede. Når jeg får nye fugle, plejer jeg at indsætte 3-4 forskellige passende redekasser til småfugle i buret, og jeg indsætter også gerne forskellige grene, fx stedsegrønne grene, som kan bruges til at bygge rede i. Fuglene kan så selv vælge, hvor de vil bygge rede og stifte familie.

Jeg giver gerne fuglene et godt bundt stedsegrønt, kokostrevler, græsstrå eller andre egnede planter, de kan bruge til redebygningen. Når fuglene har valgt, fjerner jeg de overflødige redekasser. Jeg bruger ikke ammefugle til mine fugle, da jeg mener, at de selv skal udruge æggene og opfodre deres unger, men jeg hjælper mine gouldsamadiner lidt ved at komme redemateriale ind i deres reder og forme det som en halvkugle, da de er elendige til at bygge rede selv.

Foring af rede eller redekasse sørger fuglene selv for med dun og små fjer, men man kan også give dem små bomuldsstykker på 1 til 2 cm længde, fx små stykker garn. Hvis man har hund eller kat, kan man bruge fældede hår fra en børste, man har brugt til at børste dem med. Og ellers kan man give fuglene et stykke af en gammel uldsweater eller en islandsk sweater, som fuglene kan plukke uld af, eller en tør dunhammer, som du kan skære et snit i, så de små dun kommer frem, så fuglene kan plukke dem til foringen af reden.